Menu Sluiten

Ster(c)ke vrouw in Sterck Magazine: Sylvia Vogelaar.

“Op elke potje past een dekseltje’ is hét motto van matchmaker Sylvia Vogelaar van Passion Works. Nee, ze helpt geen mensen die op zoek zijn naar de liefde, maar ze zoekt de perfecte match tussen uitzendkrachten en bedrijven. “Met ons uniek concept wil ik mijn stempel drukken op de wereld van uitzendkrachten.” 

Met ons uniek concept wil ik mijn stempel drukken op de wereld van uitzendkrachten.”

“Als kind van twee zelfstandigen verbaasde het niemand dat het ook bij mij kriebelde om mijn eigen zaak uit de grond te stampen. Al bewandel ik wel een heel ander pad: de uitzendsector. Ik had al meer dan vijftien jaar ervaring opgedaan in die branche, en wilde graag mijn eigen stempel drukken op de sector.”

“Met Passion Works gaan we op zoek naar een perfecte match tussen uitzendkracht en bedrijf (voornamelijk kmo’s). En daar blinken onze acht passionista’s absoluut in uit! Daarnaast helpen we ondernemingen bij de selectie en werving, zelfs als het niet om een interim-contract maar om een vaste tewerkstelling gaat. Ook ondersteunen we bedrijven en werkgevers bij outplacements. Waarin Passion Works zich onderscheidt van de klassieke uitzendkantoren? We zijn zeven dagen op zeven bereikbaar. Als een uitzendkracht op zondag laat weten dat hij of zij ziek is, gaan we die dag nog op zoek naar een vervanger.” 

Trots?

“In het begin was ik vooral opgelucht. Ik moest lenen bij familie om de 70.000 euro voor de erkenning te kúnnen betalen. We gaven onze woning als waarborg. Met drie kinderen in huis neem je dan toch een risico. De eerste weken durfde ik de verwarming op kantoor niet eens opzetten, om elke cent te sparen. Maar nu ben ik absoluut trots! Ik wilde drie uitzendkantoren en daar zat ik binnen de vijf jaar al aan. Het eerste was in Herk-de-Stad, later volgden Diepenbeek en Alken. En na de zomer komt er nog eentje in Beringen. En dat met een fantastisch team van passionista’s, en mijn man als vennoot en financieel manager aan mijn zijde.”

Stercktes?

“Soms heb ik het gevoel als ondernemer door bepaalde gebeurtenissen knock-out geslagen te zijn maar toch slaag ik er elke keer weer in om recht te krabbelen en met een glimlach het kantoor binnen te stappen. Ik heb tonnen energie en kan blijven doorgaan, dat weet intussen iedereen (lacht).Daarnaast kan ik toch een goede balans tussen mijn werk en mijn privéleven vinden. Ik heb mijn ouders vaak moeten missen in mijn jeugd, en dat wil ik niet voor mijn kinderen. Mijn man en ik kozen bewust voor drie kinderen, dus wil ik er ook voor hen zijn.” 

Passion is the difference between excellence and being average

Werkpunten?

“Ik kan soms wat overweldigend zijn. Terwijl ik op maandagochtend klaar ben om er weer helemaal in te vliegen, hebben sommigen wat meer tijd nodig om op gang te komen. En dat is helemaal oké. Ik moet gewoon accepteren dat iedereen anders is.”

Sterck voorbeeld? 

“Mijn vader, zonder enige twijfel. Ik was een jaar of veertien toen hij me meenam naar beurzen. Daar kreeg ik de smaak te pakken. Toen ik zag hoe hij zonder schroom op mensen afstapte en zijn verhaal verkocht … Dat was onvoorstelbaar. Jammer dat hij nooit heeft geweten dat ik in zijn voetsporen ben getreden. Hij zou ontzettend trots geweest zijn.”

Tips voor starters?

“Just do it! Heb je een idee? Ga er dan voor. En omring je met de juiste mensen die je stappen vooruit helpen zetten. Durf advies vragen als je het even niet meer weet. En denk eraan: niets gaat vanzelf, maar dat is het leven. Blijf vechten en je komt er wel.”

Bron: https://www.sterck-magazine.be/limburg/editie-42/sylvia-vogelaar-3710/

nl_NLDutch