Menu Sluiten

Terug naar werk begeleiding

Federgon organiseert dit najaar nog eens de opleiding ‘Terug-Naar-Werk-begeleiding’ (of begeleiding van langdurig arbeidsongeschikten).

De opleiding is bestemd voor professionele (arbeidsmarkt) beroepsbegeleiders en HR-professionals die reeds ervaring hebben met coaching, well-being, loopbaanbegeleiding, outplacement, selectie, uitzenden, …

Tijdens de opleiding wordt gefocust op de essentiële elementen van een return-to-work (RTW) traject, bij dezelfde of een andere werkgever, en op de specifieke aanpak van deze doelgroep.

De opleiding bestaat uit twee modules. De eerste module (‘Introductie RTW’) is een must om aan de slag te kunnen gaan: hoe zit zo’n re-integratieproces in elkaar en welke stakeholders zijn er? De tweede module legt de focus op het voeren van individuele gesprekken met de specifieke doelgroep van langdurig arbeidsongeschikten en de begeleiding ervan, idealiter in een RTW-traject.

De opleiding wordt gegeven door medewerkers van KU Leuven, in samenwerking met de externe preventiedienst IDEWE.

De Nederlandstalige opleiding zal plaatsvinden bij Federgon op maandag 4 september (module 1) en dinsdag 5 september (module 2).

nl_NLDutch