Menu Sluiten

Ganse maand januari flitscontroles in de schoonmaaksector!

“Beste klant,

 

Omdat wij, als HR-partner van uw bedrijf, ons zeer betrokken voelen bij jullie dagelijkse werking, willen wij u alvast even informeren dat er de ganse maand januari 2020 controleacties van de sociaal inspectiediensten zijn aangekondigd in jullie sector, de schoonmaaksector.

Opgelet: de voorbije jaren werd steeds een concrete datum geprikt! In 2020 is dit echter een volledige maand, namelijk  voor de schoonmaaksector januari 2020. Hieruit kunnen we afleiden dat de flitscontroles de volledige maand kunnen plaatsvinden.

 

Met het oog op eerlijke concurrentie en in het kader van het actieplan ‘sociale fraudebestrijding’ organiseert de federale overheid regelmatig sociale flitscontroles in bedrijven en bij zelfstandige ondernemers. De flitscontroles hebben voornamelijk een informatief en preventief karakter om bedrijven te helpen zich in regel te stellen wat betreft sociale wetgeving. Toch zullen de inspectiediensten bij zware inbreuken en tekortkomingen kordaat en verbaliserend optreden!

 

Omdat een verwittigd man er twee waard is, hoeft er geen reden tot paniek te zijn. Wij van Passion Works! staan klaar om u te helpen:

  • Enerzijds bezorgen wij u, in bijlage, een checklist(opgesteld door de SIOD zelf, Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst) waarmee u zelf kan nagaan of u in regel bent met de wetgeving.
  • Anderzijds kunnen wij er voor zorgen dat uw nieuwe, tijdelijke en/of flexibele werknemers correct zijn aangemeld(uitzendcontracten, dimona-aangiftes, correcte lonen en arbeidstijden, dekking arbeidsongevallen,…)

 

Aarzel niet om ons even te contacteren als u nog meer vragen heeft of als u bepaalde werknemers als uitzendkracht wil inschakelen.”

 

nl_NLDutch
nl_NLDutch